Get Adobe Flash player

megjeleneseink

Megjelenések

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel! Minden más csak erő- és időpocsékolás."

Maharaj Nisargadatta

 Ridikul 2017 26 Illúzióra kattanva

Látszólag ugyanakkora esély van társra találni a hétköznapok bármely élethelyzetében, mint a virtuális tér útvesztőiben. Mégis úgy tűnik, hogy egyre többen az internetes társkeresést tekintik az egyetlen járható útnak, amikor az egyedüllét felszámolása a cél. Annak minden kalandjával és buktatójával...

 

Ridikul 2017 22

ridikul2017apr6

Ami nekem jó, az neked is jó?

Annyira megszoktuk a zajt, a forgatagot, hogy a folyamatos történések nélkül már hajlamosak vagyunk világvégét kiáltani. Az a paradoxon az egészben, hogy elérkezve ebbe a világvégi állapotba indulhat el egy új világ felfedezése - és ez igaz a parkapcsolatunkra is.

- A cikk a Ridikül magazin, 2017. április 6-i számában jelent meg.

 

Ridikul 2017 10Életet adni a csodáknak

Van egy láthatatlan határa annak, amikor nem tudjuk, hogy illik-e, szabad-e bármit kérdezni vagy mondani egy olyan nőnek, aki gyermek nélkül éli az életét. Még szerencse, hogy láthatatlan ez a határ, így talán a legtöbb jóérzésű embernek nem jut eszébe a mezsgye közelébe merészkedni. Ki tudja, mikor okozunk még nagyobb rombolást a nehezen megerősített női szívben....

- A cikk a Ridikül magazin, 2017. március 9-i számában jelent meg.

 

Ridikul 2017 6Minden szerepben én vagyok

Sokszor halljuk manapság, hogy vegyük le az álarcainkat, és merjünk végre önmagunk lenni. Vannak, akikre ez nem hat, és minduntalan hazugságok mögé bújva tengetik az életüket. Mások viszont önvizsgálódásba kezdenek: vajon mit lát a külvilág, ami nem tűnik igazinak?

- A cikk a Ridikül magazin, 2017. február 9-i számában jelent meg.

 

Ridikul 2017 2

Élő mágnesek vagyunk

Ma olyan világ képe él bennünk, ahol emelkednek az elvárások, és bármikor változhat a környezetünk véleménye. Amennyiben ebben a változásban mégis meg tudjuk őrizni a belső stabilitásunkat, mágnesként vonzzuk az életünkbe mindazt, ami támogathat minket....

- A cikk a Ridikül magazin, 2017. január 12-i számában jelent meg.

 

Elixir2017janBenned van a titok!

Az emberek többsége átlagos életet él, átlagos munkahelyen, átlagos fizetésért dolgozik. Menet közben talán már azt is elfelejtik, hogy nekik is voltak álmaik, őszinte vágyaik.... Bagaméri Viki interjúja velem.

- Elixír Magazin, 2017. január-február

 

Ridikül 2016dec1Labirintusba zárva

Ahogy teret hódított a mobil internettel felturbózott okostelefonok és táblagépek sokasága, úgy kezdtünk újabb szenvedély hálójában vergődni. Ráadásul ez a függőség sem tér el a többitől, észrevétlenül szivárog be és válik életünk részévé, s meglehetősen nehéz függetlenedni tőle.

Ridikül 2016nov3

Hogyan engedjük utolsó útjára a szerelmet?

Akár váratlanul ér minket, akár sok előjel után következik be a szakitás, mindenképp egy fájdalmas folyamatban találjuk magunkat. A gyász öt fázisán szinte mindig végighaladunk, nem spórolatjuk meg a lépéseket.

- A cikk a Ridikül magazin, 2016. nov. 3-i számában jelent meg.

Ridikul2016 24

Mindig összeáll a kép!

Vagy azt mondjuk, hogy rendszer van a világban, és semmi nincs véletlenül, vagy azt, hogy minden véletlenül történik, teljesen kiszámíthatatlanul. Vajon min múlik, hogy melyik útra, milyen megoldásra vagyunk nyitottak?

- A cikk a Ridikül magazin, 2016. június 16-i számában jelent meg.

Ridikul2016 16A vágyak halála

Avagy miért fontos az egészséges önzés?

A kilencvenes évektől gomba módra szaporodnak a spirituális klubok, önismereti műhelyek, tréningek, tanfolyamok. A legtöbb ezoterikus üzenet tartalmazza, hogy szeretve és önzetlenül kell a világban létezni, mert akkor leszünk értékesek, ha mindenki felé nyitottak vagyunk. Sokakban óhatatlanul....

- A cikk a Ridikül magazin, 2016. április 21-i számában jelent meg.

 

Ridikul 38Társam a váram

Miért nem tud egyedül lenni a társfüggő? Talán azért, mert a kapcsolat során végleg feladja az egyéniségét, saját vágyait, örömeit. Nem lesz külön hobbi, önálló program, külön barátok, teljesen alárendeli magát a másik irányításának, szinte életképtelenné válik egyedül....

- A cikk a Ridikül magazin, 2015. szept. 24-i számában jelent meg.

 

Ridikül 2015 22Szép pillanataink nyomában

Meggyőződésem, hogy nincsenek véletlenek, de sokszor csak később látjuk meg az összefüggéseket. Ezt pedig a legjobban egyedül, önmagunk társaságában tehetjük meg. Amikor egy napsütéses hétvégi napon a szeretteimet másfelé szólították az elfoglaltságaik, úgy döntöttem, csokorba gyűjtöm az élet szép pillanatait....

- A cikk a Ridikül magazin, 2015. június 4-i számában jelent meg.

Ridikül 2015 18Menni, de merre?

Ahogy gondolatban már készültem a cikk megírására, körkérdést intéztem az ismeretségi körömben élő, érettségi előtt álló gyerekekhez. Meglepő szélsőségeket tapasztaltam....

- A cikk a Ridikül magazin, 2015. május 7-i számában jelent meg.

 

ridikul2014maj8Válságot hozó szabadság

Az elmúlt években olasz és német kutatások is foglalkoztak az ősszel emelkedő szakítások számával. Vajon aggodalomra adhat okot, hogy minden harmadik házaság válásba torkkolik az aannyira várt nyaralás után?...

- A cikk a Ridikül magazin, 2014. május 8-i számában jelent meg.

 

 

 

 

 Nők Lapja psziché 2013Boldog élet sérelmek nélkül

Fájdalmaink, sértődéseink dédelgetése egészségünk rovására is mehet. Gátolja a lelki békénket, zavart okoz a kapcsolatainkban, csökkenti az önértékelésünket. Némi önvizsgálattal azonban megérthetjük és elengedhetjük ezeket az életünket bénító keserűségeket...

- A cikk a Nők Lapja Psziché, 2013.  számában jelent meg.

 

HarmoNet cikkek a MET Terápiás kezelés folyamatáról:

1. Az érintésterápia ajándéka

Ha az ember, mint oly sokan manapság, az önismeret útjára lép, nem a legkönnyebb ösvényt választja. Gyakran érhetik olyan élmények, amelyek elbizonytalanítják, hogy megéri-e egyáltalán önmagába nézni, vállalva a nehézségeket és kényelmetlenségeket.  (HarmoNet, 2011. március 11.)

2. Az izmaink a lelki bajokat is tárolják

Folytatódik az élménybeszámoló. Erika története rávilágít a változásra vágyók és a fejlődés útján elindulók buktatóira, nehézségeire és megtorpanásaira. (HarmoNet, 2011. március 22.)  

3. Változtatni akarok, most azonnal! Vagy mégsem?

Régóta nyomaszt a helyzet, fáj, nyűglődsz, változtatni szeretnél. A helyzet annyira kétségbeejtő, hogy legszívesebben mindent borítanál és azonnali változást követelsz, ám amikor végre megtehetnéd, visszakozol. Felmerül ugyanis benned, hogy vajon mivel is jár majd mindez? "Mit fogok tenni panaszkodás helyett? Mit gondolnak majd rólam a barátaim, a családom, a párom? Vajon támogatnak majd a változásban vagy lebeszélnek, kigúnyolnak, esetleg el is veszítem őket? Akarom én ezt az egészet egyáltalán?" Ismerős a helyzet? Egy tanulságos történet a változtatás útján járóknak. (HarmoNet, 2011. április 5.)

4. Nem akarásnak nyögés a vége

Olvasónk, aki néhány hónapja MET-kezelést nyert a Harmonet játékán, az elakadások és megtorpanások dacára azóta is kitartóan folytatja az érintésterápiát. Folytatjuk történetét, ami továbbra is tanulságos útmutatóul szolgál azoknak, aki vágynak a változásra, de valami mindig eltántorítja őket a valódi lépésektől. (HarmoNet, 2011. április 29.)

5.  Az fény már ott az alagút végén?

"Jópofa nyeremény-játéknak tűnt az egész, amikor a Harmoneten nyertem a MET-terápiát, de valami végérvényesen megváltozott." A Harmonet játékán MET-kezelést nyert olvasónk története lassan a végéhez közeleg - Erika lassan áthalad a sötétség alagútján. A kérdés csak az, hova lép onnan tovább: a jól ismert megoldásokat alkalmazza majd vagy belevág a bizonytalan, ámde vonzó új világba. (HarmoNet, 2011. május 24.)

6.    A megérkezés csak egy újabb állomás

"A MET-terápia segített újabb nézőpontokat birtokolni, megerősödött a szemem és egyre erősebb a szívem is. Belátom, hogy kellett a kezelés-sorozat, hiszen az átalakulás újabb és újabb változásokat indított el bennem." Hegedüs Erika olvasónk utolsó beszámolója a Harmonet játékán nyert MET-terápiás kezelésről.

 ------------------------------------------------------------------------

Egyéb megjelent cikkek:

Önbizalomtuning, ha egy helyben toporogsz az életben

Egy séta már magányosan is rendbe tesz nagyon sok mindent az ember fejében, de ha mindezt egy coach segítségével tesszük, az elménk egyszerűen felragyog. Olyan megoldásokat találhatunk saját magunkban és olyan lépcsőket léphetünk meg, amelyek előtt akár évekig hiába toporogtunk.

A sétálóterápia nem egyszerűen jó, hanem annál valami sokkal több. Nemcsak felszabadít, hanem segít meglátni a lényeget, és meghozni olyan döntéseket, amelyekhez évek óta nincs bátorságunk, vagy csak vágyódtunk utánuk. A walking coaching, vagyis a sétáló életvezetési tréning bár létező, de nem kifejezetten elterjedt szolgáltatás még hazánkban. - Ridikül Online magazin, 2017. január 21.

 

Ismeretlen segítő a vonal végén - Tanácsok neten és telefonon

A Nők Lapja Psziché 2010. téli számában arról olvashattok, hogy miért és kik keresnek anonim módon kapaszkodókat, illetve arról, hogy mennyire lehet érdemi eredményeket várni attól az önismereti munkától, ahol nem lehet személyesen együtt dolgozni.

Hogy vagy? De tényleg! - Őszi lelki tuning

A természet és a lelkünk körforgásában is az ősz a lomtalanítás, a számvetés, a rendrakás ideje. Ha olyan időszakot élsz, amikor valahogy semmi sem az igazi, itt az ideje, hogy feltöltsd testi-lelki-szellemi raktáraidat.  (ötletek a Maxima magazin 2010. október 19-i számában)

Hozz ki magadból még többet!

Olyan világban élünk, ahol körbevesznek lehetőségek, eszközök, módszerek, amelyekkel tartósan jobb állapotba kerülhetünk...

Lehet fokozni a női erőt?

Milyen szerepekben éled a napjaidat, amelytől nőnek érzed magad? Ki is vagy pontosan, amikor birtokában vagy női erődnek?

Színezd át az életed!

Az a jó hír, hogy bármikor, bármilyen életszakaszban gyökeresen kiforgathatjuk a világot, átszínezhetjük az életünket, ha erős bennünk a vágy és kitartóak vagyunk.

 

Hatékony problémamegoldás

Úgy érzed, elakadtál, és nem tudod, merre indulj tovább? Nem éled, csak túléled a napokat? Olykor jól jön egy pártatlan külső szemlélő, aki új megvilágításba helyezi a problémákat, és arra ösztökél, hogy merj tenni az álmaidért. Ő a life coach...

Létezik barátság szakítás után?* - Bakos Zsuzsi

A múltbéli szerelmek örökké ott élnek bennünk, a fájó elválások pedig formálnak, edzenek minket. Egykori kedvesünk időnként végleg eltűnik a színről, máskor ott marad az életünkben, akár egy félbemaradt fejezet. A kérdés az, hogyan tartható ez a viszony minden érintett számára fájdalommentes szinten? És tartható-e egyáltalán?

- A cikk az Évszakok magazin 2009. tavaszi számában jelent meg.

Letölthető pdf

A lelkednek is kell edző!

Gyakran ragadsz a múltban, vagy örökös álmodozással telnek napjaid a jövőt illetőleg, csak éppen a jelent zárod ki, azt a pillanatot, ami épp zajlik, amelyben pont élned kellene...

Így képzelted az életedet?*

Te is azok közé tartozol, akik gyakran rágódnak azon, mi lett az életükkel? Úgy érzed, a vágyak cserbenhagytak, és minden másképpen alakult, mint ahogyan öt-tíz éve eltervezted?

- A cikk a Wellness magazin 2008. decemberi számában jelent meg.

Letölthető pdf

Vess véget a stresszevésnek!*

Lehetséges-e feszített tempó mellett egészségesen táplálkozni? Erről mesélnek cikkünk szereplői, akik rátaláltak arra a módszerre, amelynek köszönhetően korábbi stresszevő énjüknek búcsút inthettek. Történeteik bizonyítják, hogy tudatossággal átalakítható az életvitel.

- A cikk a Wellness magazin 2007. decemberi számában jelent meg.

Letölthető pdf

Life coaching - személyi edzés a léleknek

Szükséged van rá, hogy valaki megadja a végső lökést, hogy ne csak álmodozz, hanem cselekedj is?
Segítők hada áll rendelkezésünkre, ha szeretnénk teljesebbé, kiegyensúlyozottabbá tenni az életünket...

 

Kövess a facebook-on: